TOP 10 PIZZARETTE TOPPINGS
Het leukste van pizzaretten? Iedereen kan zijn of haar eigen pizza maken. Van de saus tot de kaas … en natuurlijk de toppings. Dus om het echt iedereen naar de zin te maken hebben we vandaag voor jou de top 10 pizzarette toppings.
Dit zijn de lekkerste pizzarette toppings
Hiermee wordt het altijd een succes. Voor iedereen.
1. Pepperoni
Eigenlijk mogen een paar plakjes pepperoni gewoon niet ontbreken als je gaat pizzaretten. Bijna iedereen is namelijk dol op deze kruidige salami. En houd je van extra pittig? Doe er dan ook een pepertje bij. Lekker met basilicum!
2. Bacon
Bacon maakt alles lekkerder. Dus ook je minipizza. Bak ze wel even voor of zorg voor lekker extra dunne plakjes als je wil dat je spek een beetje krokant wordt. Onze favoriet: pizza met bacon, uien en champignons.
3. Uien
Nog zo’n onmisbare pizzarette topping: ui! Een paar in halve ringen gesneden uien passen namelijk wel op iedere pizza. Wij gaan zelf altijd voor rode uien, want die zijn iets minder scherp én zien er vaak net wat gezelliger uit op je pizza.
4. Extra kaas
Als je gaat pizzaretten zit er altijd wel een enorme kaaskop aan tafel. En naast must-have pizzarette ingrediënten als mozzarella en geraspte kaas maak je die vaak helemaal blij met wat extra Parmezaanse kaas, geitenkaas of gorgonzola.
5. Kip
Kip is voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. En daarmee dus ook één van de lekkerste pizzarette toppings. Combineer bijvoorbeeld eens met paprika en rode ui. Of natuurlijk met barbecuesaus voor een klassieke bbq chicken!
Tip: Gebruik wel kant-en-klare of plakjes gerookte kipfilet, want rauwe kip wordt vaak niet snel genoeg gaar in de pizzarette!
6. Zwarte olijven
Met tonijn en ui, met prosciutto of met champignons … ook zwarte olijven zijn pizzarette toppings waar je simpelweg niet omheen kunt. Snijd ze in ringetjes, doe ze in een bakje en ze vinden gretig aftrek. Gegarandeerd.
7. Champignons
Ook champignons doen het goed op je (mini)pizza. Ze zorgen namelijk voor een lekker vlezige bite én voor tikkeltje umami. Echte pro’s bakken ze wel eerst even aan in een pannetje, zodat ze niet uitdrogen en verschrompelen in de pizzarette.
8. Ham
Parmaham, prosciutto, serrano of gewoon een in reepjes gesneden plakje schouderham … ze passen allemaal perfect op je pizza. Beetje rucola en een paar vlokken Parmezaanse kaas erbij et voilà: een minipizza waar degene naast je jaloers op is.
9. Pesto
Pesto is één van die smaakmakers waar iedereen gek op is. En je kunt het dus ook goed als pizzarette topping gebruiken. Smaakt vooral goed bij tomaten, mozzarella en spinazie. Eventueel met plakje salami of kipfilet.
10. Pepers
Voor iedereen die wel van een beetje pit houdt: gebruik eens wat pepertjes als pizzarette toppings. Snijd een rode chilipeper ringetjes of koop zo’n potje met van die ingelegde jalapeños en maak je pizzaatje in een handomdraai extra picante!
Lekker bakken met de juiste pizzarette
Zo. Nu heb je alleen nog een goed apparaat nodig om die pizzaatjes lekker krokant af te bakken. Helpen we je graag bij. We hebben namelijk ook 5x de beste pizzarette voor je op een rijtje gezet. Voor 4, 6 en 8 personen!