5X DE BESTE STEENGRILL

5X DE BESTE STEENGRILL (REVIEWS)

Check onze reviews en ontdek de beste steengrill van 2022. Elektrisch en voor 2, 4 of 8 personen. Inclusief raclette!

Holidayz steengrillset 2 personen

Holidayz steengrillset (2 personen)

2-persoons| Elektrisch| Met pannetjes

Een romantisch avondje met je vriend(in)? Ga dan voor deze Holidayz steengrillset. Gezellig en een lekker handzaam formaat. Ook makkelijk mee te nemen dus. Maar met plek voor maximaal 4 stukjes champignon is de bakplaat misschien wel wat klein.

Pluspunten

Minpunten

Tristar RA-2990 (4 personen)

4-persoons| Elektrisch| Met pannetjes

De Tristar RA-2990 is één van de beste steengrills voor 4 personen. Zeker voor zijn prijs. De set doet namelijk gewoon precies waar ‘ie voor gemaakt is: steengrillen. Opwarmen duurt alleen wel wat lang en stevige eters kunnen ‘m misschien beter gebruiken voor 2 personen.

Pluspunten

Minpunten

Princess 162720 beste steengrill 8 personen

Princess 162720 steengrill (8 personen)

8-persoons | Elektrisch| Met pannetjes

Als je wilt steengrillen met de hele familie, dan moet je deze Princess 162720 hebben. Een mooi ding waar je met een beetje passen en meten prima 8 personen aan kwijt kunt. Pannetjes worden wel wat langzaam warm, maar je gebruikt ‘m toch vooral voor de stenen bakplaat. Right?

Pluspunten

Minpunten

Domo DO9186G Elektrische Steengrill​

Domo DO9186G Elektrische Steengrill

8-persoons| Elektrisch| Met pannetjes

Van alle elektrische steengrills is de Domo DO9186G voor 8 personen misschien wel onze persoonlijke favoriet. Met een vermogen van 1300W kun je er goed op grillen, maar wat ‘m echt uniek maakt is de ‘cool down’ zone waar je je ongebruikte pannetjes kwijt kunt. Handig!

Pluspunten

Minpunten

Princess 162830 Raclette Grill

8 personen| Elektrisch| Met pannetjes

De Princess 162830 raclette grill voor 8 personen is de perfecte steengrill voor alle kaasliefhebbers. De krachtige set gaart vlees/vis/groenten lekker snel en smelt ondertussen de kaas goed in de pannetjes onder de plaat. Precies wat je mag verwachten van een raclette!

Pluspunten

Minpunten

Wat is de beste steengrill?

Goeie vraag. Dat hangt af van een heleboel factoren. Bijvoorbeeld met hoeveel personen je wilt gaan steengrillen. Of dat je er ook pannetjes bij wilt, zodat je ook kunt racletten. En je kunt ook nog kiezen tussen een elektrische variant of eentje met een steen die je in de oven moet voorverwarmen.

Bij het vinden van de beste steengrill letten wij vaak op het volgende:

Aantal personen

Natuurlijk het allerbelangrijkste bij het kopen van een steengrill of raclette. Er moet genoeg ruimte zijn voor iedereen om zijn of haar favoriete stukjes vlees of vis te kunnen bakken op de plaat. En als je voor een raclette gaat, moet je ook genoeg pannetjes hebben voor iedereen die aan tafel zit.

Gelukkig heb je voor alle gezelschappen wel een geschikt apparaat. Kies bijvoorbeeld voor een kleine steengrill voor 2 personen als je een gezellige date wilt hebben. Of ga voor eentje die geschikt is voor 4 personen als je gezellig met het gezin wilt grillen.

En krijg je met kerst de hele familie op bezoek? Zorg dan dat je een steengrill voor 8 personen in huis hebt!

Met of zonder pannetjes

Next up, de pannetjes. Zelf houden we wel van een raclette. Van pannetjes om bijvoorbeeld kaas te smelten, een omeletje te bakken of om alvast wat extra groenten te garen. Maar als je alleen wil grillen, dan zijn die pannetjes overbodig (al worden bijna alle apparaten tegenwoordig met pannetjes geleverd). 

 

Elektrisch of met brander

Als je graag met pannetjes aan de slag gaat, dan kun je niet om de elektrische steengrill heen. Maar anders kun je ook grillen op een natuurstenen plaat die je opwarmt in de oven en vervolgens met een brandertje warm houdt aan tafel.  Wat je maar wil!

F.A.Q.

De meest gestelde vragen over steengrillen.

Steengrillen is het bakken van vlees, vis of groenten op een hete stenen plaat die is gemaakt van graniet of natuursteen. Net als gourmettten doe je het vaak met vrienden of familie, maar je kunt natuurlijk ook met z’n tweeën genieten lekker eten!

Voor een avondje steengrillen heb je in ieder geval een steengrill nodig en ingrediënten om te bakken. Denk aan stukjes vlees, vis of groenten. Ook gebruik je zout in plaats van boter of olie om ervoor te zorgen dat er niks aan de plaat blijft plakken.

Nee, de stenen plaat kan helaas niet in de vaatwasser. Dan gaat ‘ie kapot. Gelukkig is schoonmaken wel heel makkelijker: laat de steen een paar minuten weken in kokend water en je veegt alle restjes er zo af met een spons of doekje!