BESTE HOTPOT PAN (REVIEW)

Dit is de beste hotpot pan van 2023

Keertje hotpotten met vrienden of familie? Gezellig! Maar dan heb je natuurlijk wel een goede pan nodig. In deze review laten we daarom zien wat volgens ons de beste hotpot pan van 2023 is.

beste hotpot pan review 2023

In het kort

De beste hotpot pan is de Tristar Elektrische Hotpot. Deze Chinese fondue heeft namelijk ook een grillplaat, zodat je ook wat vlees kunt grillen. Dat vergroot je opties. Een krokant speklapje van de bakplaat is immers een stuk lekkerder dan gekookt in bouillon!

Daarbij heeft dit apparaat ook twee vakken voor de soep. Twee keer zoveel plezier dus. Maak bijvoorbeeld een pittige en een milde bouillon. Dan is er voor ieder wat wils en kun je ook gezellig met je kids hotpotten!

Pluspunten

Minpunten

Ervaringen

Dit is waarom de Tristar Elektrische Hotpot de beste hotpot pan voor 4 personen is:

 • Extra grillplaat

  We zijn erg blij met de extra grillplaat in het midden. Je kunt daarop namelijk ook wat grotere stukjes vlees of vis bakken en vervolgens in een lekker sausje dippen. Vooral handig bij ingrediënten die je beter kunt grillen dan koken. Bovendien kun je zo wat extra schaaltjes op tafel zetten.

  Dat maakt het nog gezelliger (en lekkerder!)

 • Twee vakken

  Je hebt ook elektrische fonduepannen met één vak, maar wij vinden twee vakken wel echt een must. Dan kun je namelijk een beetje variëren met je bouillon en de ene afwisselen met de andere. Dat maakt het juist zo leuk.

  En anders eet je eigenlijk ook maar gewoon een kop soep. Had je geen speciale pan voor nodig gehad.

 • Makkelijk schoon te maken

  De pan kan niet in de vaatwasser. Maar dat geeft niet, want je hebt ‘m zo schoon. Je kunt de stekker afkoppelen en daarna grotendeels afspoelen onder de kraan. Meer is het niet.

  Er blijft dan trouwens vaak wel wat water achter in de vakken met de bouillon, dus het is wel slim om ‘m even droog temaken met een theedoek voordat je hem weer opbergt.

Werkt 'ie goed?

De hotpot pan van Tristar doet precies wat ‘ie moet doen. Het houdt allebei de soepen heet genoeg om ook vlees, vis, groenten en noedels in te kunnen garen. En ook de bakplaat werkt goed. Door de anti-aanbaklaag heb je amper olie of boter nodig en je veegt restjes er zo met een doekje af!

Alternatieve hotpot pannen

Met deze pannen haal je ook een goede koop in huis.

life-is-licious hotpot grill

Life-is-Licious Hotpot & Grill

De Life-is-Licious Hotpot & Grill is eigenlijk meer een soort gourmetstel met vakje voor bouillon. Net iets goedkoper dan die van Trister, maar het apparaat heeft dan ook maar één vaak. Wel een veelzijdig dingetje. 

emo elektrische fonduepan

Remo - Elektrische fonduepan - 2 vaks

Deze Remo Elektrische fonduepan met twee vakken is iets duurder. Het heeft geen grillplaatje, maar je kunt wel meer bouillon in kwijt. Met dit apparaat kun je dus ook goed hotpotten met 6 personen in plaats van 4!

Conclusie

De Tristar Elekrische Hotpot is met stip de beste hotpot pan van 2023. Het heeft namelijk alles wat je wil: twee vakken voor verschillende soepen en een bakplaat voor grotere stukken vlees/vis waarbij het vet in de bouillon loopt (en het dus nóg lekkerder wordt naarmate de avond vordert).

En hoewel het snoer een beetje kort is, is het apparaat verder ook heel praktisch. Hij is snel op temperatuur en als je klaar bent koppel je gewoon de stekker af en til je hem aan de cooltouch handvatten naar de keuken om ‘m af te spoelen. Kun je snel weer aan tafel voor het toetje!