BESTE WOK GOURMETSET (REVIEW)

Dit is de beste wok gourmetset

Geen zin in die kleine hamburgertjes en slavinkjes? Ga dan eens lekker wokken in plaats van gourmetten. En ook dat kan gewoon lekker thuis met een wokset. De Tefal Wokparty Duo is de beste wok gourmetset die we konden vinden. En in deze review lees je er alles over.

beste wok gourmetset 2023 review

In het kort

De Tefal Wokparty Duo is de ideale wok gourmetset voor 6 personen.  Hij wordt namelijk net iets warmer dan de meeste andere woksets (en dat is wel zo fijn als je wil wokken) en zonder dat het gaat roken. Dat scheelt weer woklucht in huis.

De pannetjes zijn misschien wel wat aan de kleine kant. Je kunt er dus geen hele wokgerechten in klaar maken, maar daar is ‘ie natuurlijk ook niet voor bedoeld. Een paar stukjes vlees en wat groenten passen er echter prima in!

Pluspunten

Minpunten

Ervaringen

Dit is waarom de Tefal Wokparty Duo de beste wok gourmet is:

Bakt niet aan

De anti-aanbaklaag van deze wokset doet prima z’n werk. We hebben nog niet meegemaakt dat er iets aanbakte. Onze stukjes vlees en vis glijden zo uit het pannetje op je bord. Even snel een keukenpapiertje erover en je kunt meteen weer door!

Kindvriendelijk design

Oké, het blijft natuurlijk altijd tricky om te gourmetten (of in dit geval wokken) met kleine kinderen. Maar met de Wokparty Duo heeft Tefal er in ieder geval alles aan gedaan om het zo kindvriendelijk mogelijk te houden. Zo wordt het onderstel en de handvatten van de wokpannetjes niet heet. 

En houden je kids niet van wokken? Dan kun je ook altijd een pannekoek bakken op de bakplaat. Dankzij het kleine opstaande randje blijft het beslag mooi liggen. Succes gegarandeerd.

Kan in de afwasmachine

Na zo’n wokparty heb je geen zin om jezelf met een afwasborstel in het zweet te werken. Goed nieuws: dat hoeft ook niet. De pannetjes worden namelijk goed schoon in de vaatwasser. En met een vochtige doek maak je in één beweging ook de bakplaat schoon (wel even af laten koelen!).

Resultaat

 Oké, het is allemaal niet zo snel klaar als een echte wok natuurlijk. Maar als je de Tefal Wokparty Duo op vol vermogen zet en je de pannetjes niet te vol doet, kun je je vlees, vis en groenten er goed in bakken.

En geen zorgen. Je hoeft niet de hele tijd met je wokpan staan zwaaien. Af en toe omscheppen met een spateltje is voldoende!

Alternatieve woksets

Met deze woksets haal je ook een goede koop in huis.

tristar wokset en pannenkoekenmaker

Tristar Wokset & Pannenkoekenmaker

De Tristar Wokset & Pannenkoekenmaker is een goedkoper alternatief. Hij doet wat ‘ie moet doen, maar je merkt aan alles dat de kwaliteit net even wat minder is. Ook moet je hem met de hand schoonmaken.

sutdio linea party wokset

Studio Linea Party Wokset

Ook al ziet ‘ie er wat luxer uit, de Party Wokset van Studio Linea is toch echt wat goedkoper dan die van Tefal. Hij gaat dan ook net iets minder hard en de pannetjes mogen ook hier niet in de afwasmachine. Verder een prima ding!

Conclusie

Het enige nadeel van deze wokset is de grootte van de pannetjes. Daar kun je niet zoveel in kwijt. Maar aan de andere kant kun je daardoor ook lekker veel proberen. Dat is ook wat waard!

 Daarbij wordt de set als enige heet genoeg om goed te kunnen bakken én je kunt de pannetjes na het wokken gewoon in de vaatwasser mikken. Twee unieke features die het wokken een stuk leuker, lekkerder en makkelijker maken.

Kortom, de Tefal Wokparty Duo is de beste wok gourmetset die wij hebben gezien. Met afstand.