STEENGRILL RECEPTEN: 5 LEKKERE COMBINATIES

steengrill recepten

Met deze 5 steengrill recepten en smaakvolle combinaties maak je indruk op je date – of op je nieuwe schoonfamilie. Met vlees, vis, groenten en saus!

Biefstuk met champignons en kruidenboter

Grote kans dat je een stukje biefstuk op een schaaltje hebt liggen. Bak die dan eens samen met wat champignons en serveer met een klontje kruidenboter op je bord.

Simpel en ontzettend lekker.

Zalm met groene asperges

Houd je van vis? Combineer dat mootje zalm dan eens met wat gegrilde groene asperges. Die vormen samen echt een hemelse combinatie.

Ben je niet zo gek op groene asperges? Bak in plaats daarvan dan wat courgette, sperziebonen of broccoli. Wat je maar lekker vindt!

Tip: Check ook 7x groenten voor op de steengrill voor nog meer inspiratie!

Varkenshaas met rode ui

Eén van onze favoriete steengrill recepten. Vooral omdat deze combi ontzettend simpel én lekker is.

Tijdens het grillen wordt de ui namelijk een beetje zoet en dat past perfect bij een stukje varkenshaas (of karbonade). Ook lekker met gegrilde appel!

Garnalen met cocktailsaus en komkommer

Met gegrilde garnalen, een toefje cocktailsaus en een paar plakjes komkommer creëer je eigenlijk gewoon een soort garnalencocktail op je bord.

Maar dan wel een stukje indrukwekkender.

Kip met paprika en sambasaus

Vaak staat er wel een flesje sambasaus op tafel tijdens het steengrillen of gourmetten. Maar veel mensen weten niet zo goed waar dat precies lekker bij is.

Wij wel.

Combineer het bijvoorbeeld eens met gebakken kipfilet en reepjes paprika en je hebt ongetwijfeld je nieuwe favoriet te pakken.

Let op!

Een paar van deze steengrill recepten zijn lekker met een saus. Maar het is wel belangrijk dat je die saus niet knoeit op de plaat.

Sausjes branden namelijk aan en gaan roken waardoor je hele huis gaat stinken. Dat wil je niet. Scheelt bovendien weer je steengrill schoonmaken!