3X MAKKELIJKE PIZZARETTE BODEMS

pizarette bodems

Houd je een pizza avondje met de pizzarette? Leuk! Maar daarvoor heb je ook een paar bodems nodig. Nu kun je zelf aan de slag gaan met pizzabloem en gist, maar met deze 3 makkelijke pizzarette bodems wordt het minstens net zo lekker.

Zonder gedoe!

1. Pizzadeeg (rol)

In de meeste supermarkten kun je wel pizzadeeg kopen. Gewoon van die rollen. Die hoef je alleen maar even uit de rollen en vervolgens kun je ze uitsteken met een speciale uitsteker of met een kommetje ter grootte van de pizzaspatel (ongeveer 10 cm doorsnee).

Houd er wel rekening mee dat een dit deeg wat langer nodig heeft om te garen. Een pizzarette gaat namelijk niet zo hard als een echte oven.

mini pizza bodems ah

2. Mini pizzabodems

Wil je echt pizzaretten zonder gedoe? Check of je dan mini pizzabodems bij de AH of Jumbo kan vinden. Deze hebben al het juiste formaat en zijn ook al voorzien van een laagje saus.

Je hoeft er dus alleen je favoriete toppings op te doen en vervolgens schuif je ze zo in de pizzarette. Bevroren en al. Na 7-10 minuten in pizzarette zijn ze dan vaak wel klaar.

pitabroodjes

3. Pitabroodjes

Wie had gedacht dat pitabroodjes hele goede pizzarette bodems zijn? Ze passen meestal perfect in de pizzarette, ze plakken niet aan elkaar of aan de spatel én ze zijn al gaar. Bovendien kun je er ook gezondere volkoren pizzaatjes mee maken!

Wij snijden de pitabroodjes altijd even overdwars door, zodat je een lekker dunne bodem krijgt. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon heel houden voor een kleine American pizza!

Tip bij plakkende pizzarette bodems

Als je vers pizzadeeg of de mini pizza’s gebruikt, dan kan het wel eens voorkomen dat je pizza vast blijft plakken. Zeker als je metalen spatels hebt.

Knip bij vastplakkende pizzarette bodems een stukje bakpapier op maat en leg ‘m onder de pizza óf bestrooi met wat bloem. Schuiven ze zonder problemen weer op je bord!