BESTE 3 IN 1 PIZZARETTE (REVIEW)

Dit is de beste 3 in 1 pizzarette

Pizza’s maken, grillen of racletten (vlees/groente bakken in pannetjes)? Met de Emerio PO-113255.4 6-Persoons Pizzarette, Raclette & Grill kan het allemaal. En in deze review lees je alles over de beste 3 in 1 pizzarette!

beste 3 in 1 pizzarette

In het kort

Met de Emerio PO-113255.4 is het echt een feestje aan tafel. Je kunt er pizza’s mee bakken en mee gourmetten. Er is dus voor ieder wat wils. Fijn, want hoe onbegrijpelijk ook – niet iedereen houdt van pizza.

Het is een kindvriendelijk systeem dat zowel aan de boven- en onderkant goed bakt. Pizza’s bakken mooi gaar en ook de pannetjes worden warm genoeg om groenten te garen en kaas te smelten. Kortom, het ideale apparaat voor een gezellige en lekkere avond met de hele familie!

Pluspunten

Minpunten

Ervaringen

Dit is waarom de Emerio PO-113255.4 de beste 3 in 1 pizzarette is:

Bakt goed

Dat Emerio goede pizzarettes maakt, wisten we al wel. Maar je kunt er dus ook heel goed op gourmetten. De kaas smelt goed in de raclettepannetjes en de grillplaat wordt ook heet genoeg om vlees, vis en groenten snel gaar te bakken.

Enige puntje van aandacht is de anti-aanbaklaag. Die werkt goed, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn. Gebruik alleen houten spateltjes om krassen te voorkomen. Geen vorkjes dus. 

Kindvriendelijk

Grote kans dat je deze pizzarette gebruikt als de hele familie bij elkaar is. Het is dan wel fijn dat het apparaat ook kindvriendelijk is. De koepel wordt niet echt heel warm (dus je kan er in principe zonder problemen tegenaan stoten) en de spateltjes hebben een allemaal een fijn handvat dat ook niet heet wordt.

Makkelijk schoon te maken

De Emerio PO-113255.4 kan natuurlijk niet in de afwasmachine. Daar kan de terracottakoepel niet tegen en het is ook niet goed voor de grillplaat. Die moet je dus even met de hand schoonmaken, maar dat is zelfs met alleen een vochtig doekje meestal geen probleem.

Vergeet alleen niet het apparaat eerst af te laten koelen!

Resultaat

Met deze 3 in 1 pizzarette kun je heerlijk gourmetten en mini-pizzaatjes bakken. De oven wordt goed warm waardoor je pizza’s snel klaar zijn. En als je echt niet kunt wachten, kun je ondertussen een lekker vleesje grillen op de plaat bovenin. Gaat allemaal vlekkeloos!

Onze tip: bak je pizzarette bodems even voor op de grillplaat. Zo zijn ze straks wat sneller gaar en kun je eerder genieten van je zelfgemaakte mini-pizza!

Alternatieve pizzaretten

Met dit apparaat haal je ook een goede koop in huis.

tristar gourmetstel pizzamaker

Tristar Gourmetstel en Pizzamaker

De Tristar Gourmetstel en Pizzamaker is een prima alternatief. Hij doet er alleen wat langer over om temperatuur te komen. Aan de andere kant is de anti-aanbaklaag van de grillplaat wel weer wat beter.

Conclusie

Toegegeven: het was een close call. Maar het feit dat de Emerio PO-113255.4 net even wat beter bakt dan die van Tristar heeft ons doen besluiten dat dat apparaat de beste 3 in 1 pizzarette is. Want het gaat uiteindelijk om het bakken – en de gezelligheid natuurlijk.

Daarbij werkt ook de grillplaat bovenop wat beter dankzij de groeven die het vet afvoeren. Dat maakt het schoonmaken ook wat makkelijker. Wel zo prettig, want je hebt geen zin om de rest van de avond in de keuken bezig te zijn met de afwas!