BESTE RACLETTE GRILL (REVIEW)

Dit is de beste raclette grill

Racletten wordt steeds populairder. Niet gek, want gourmetten en een dikke laag kaas zijn natuurlijke een match made in heaven. Daarom reviewen we vandaag de beste raclette grill voor thuis: de Princess Raclette 8 Stone Grill Party!

beste raclette grill set

Samenvatting

De beste raclette grill is de Princess 162830 Steengrill & Raclette Party voor 8 personen.  Op de stenen plaat kun je namelijk met de hele familie vlees en groenten bakken. En met minder stank dan een traditioneel gourmetstel.

De stenen plaat wordt goed heet, dus je vlees en groenten zijn in no time klaar. Heb je dan wel genoeg tijd om die kaas te smelten? Ja, hoor. Ook de pannetjes worden namelijk warm genoeg. Zelfs voor het bakken van een ei of pannenkoekje!

Pluspunten

Minpunten

Ervaringen

Dit is waarom de Princess Steengrill & Raclette Party de beste raclette grill is:

Heerlijk bakken

Oké, de steen moet even opwarmen. Maar als ‘ie eenmaal heet is, kun je er heerlijk op bakken. Zonder gedoe. Draai de thermostaat op standje crematorium en je vlees, vis en groenten liggen in een mum van tijd op je bord. Bestrooi de plaat wel even met wat zout. Dan heb je geen boter of olie nodig!

Handig formaat

Het apparaat is rechthoekig. Dat is fijn, want daardoor hang je niet met je shirt in een schaaltje met saus als je een stukje vlees probeert om te draaien. Ook als je op de hoek van de tafel zit kun je er namelijk makkelijk bij.

In de beschrijving staat trouwens dat ‘ie geschikt is voor 8 personen (er worden ook 8 pannetjes en spatels meegeleverd), maar dat is wat ons betreft eerder 6. Zeker als je een beetje grote eters aan tafel hebt zitten. Met kleine kinderen kun je er wel goed met z’n achten van genieten.

Fijne pannetjes

Bij racletten draait het natuurlijk allemaal om de kaas. En die smelt je in het pannetje. Vaak zijn die pannetjes een beetje klein, maar deze hebben een fijn formaat. En door de anti-aanbaklaag glijdt de kaas heel makkelijk op je bord.

Nadeel is wel dat je ze niet in de afwasmachine kan doen, maar met een keukepapiertje veeg je het vet er zo af. Hoef je ze eigenlijk alleen nog maar even af te spoelen.

Resultaat

Perfect gebakken vlees, een smeuïge laag kaas en geen vette walm in huis of in je kleren. De Princess Steengrill & Raclette Party heeft alle ingrediënten voor een gezellig avondje met vrienden of familie.

Alternatieve raclette grill sets

Met deze raclette grill sets haal je ook altijd een goede koop in huis.

tefal inox design raclette grill

Tefal Inox & Design RE458812

De Tefal Inox & Design RE458812 heeft geen stenen bakplaat, maar is dan wel weer geschikt voor 10 personen. Bovendien kun je deze set veilig in de vaatwasser doen. Dat scheelt ook weer!

princess oval steengrill raclette party

Princess Oval Steengrill & Raclette Party

De Princess Oval Steengrill & Raclette Party is eigenlijk hetzelfde als de rechthoekige variant, maar dan net wat kleiner en handzamer. Perfect voor als je een kleine tafel hebt en er niet al te veel gasten komen.

Conclusie

Wil je een avondje gezellig grillen met vrienden of familie? Dan is de Princess Steengrill & Raclette Party jouw beste raclette grill. Het apparaat doet namelijk precies wat je van een raclette set verwacht: kaas smelten en grillen zonder stank.

Hij is misschien wat klein voor 8 personen, maar met z’n zessen kun je er zeker een heerlijke avond mee hebben. Tel daarbij op dat ‘ie voor een steengrill best goed geprijsd is en je hebt beslist een toppertje te pakken.