PIZZARETTE INGREDIËNTEN: DIT ZIJN DE MUST-HAVES

pizzarette ingredienten

Voor een heerlijk avondje pizzaretten heb je drie dingen nodig: een pizzarette, goede wijn en de lekkerste toppings. Veel toppings. Daarom geven we je vandaag een lijstje met de lekkerste pizzarette ingrediënten.

Handig voor bij het boodschappen doen!

De basis: bodems & saus

De bodem en de saus vormen de basis van iedere pizza. Zorg daarom voor een smaakvolle tomatensaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar) en check 3x makkelijke pizzarette bodems voor … ja, makkelijke bodems.

Tip: als alternatief voor tomatensaus kun je ook bbq-saus gebruiken. En met ricotta of crème fraîche maken jij en je gasten ook makkelijk een pizza bianca!

Dit zijn je must-have pizzarette ingrediënten

Met deze ingrediënten maakt iedereen zijn of haar favoriete pizzaatje:

Vlees

De meesten van ons houden wel van een stukje vlees of plakje worst op onze mini-pizza. Je kunt hierbij denken aan:

  • salami
  • ham (ook prosciutto)
  • kipreepjes
  • gehakt
  • shoarma
  • worst (wel even het velletje verwijderen en in kleine stukjes scheuren/snijden)
  • spek

Vis

Geen fan van vlees of ben je gewoon gek op vis? Zorg dan dat de volgende pizzarette ingrediënten op tafel staan:

  • tonijn (uit blik)
  • ansjovis
  • zalm (gebakken/gerookt)
  • garnalen of gamba’s

Groenten

Groenten geven je pizza extra kleur en smaak. Dit zijn onze favorieten:

  • (rode) ui
  • paprika
  • champignons
  • courgette
  • cherrytomaatjes
  • artisjokharten
  • maïs
  • groene asperges

Toppings

Beleg je pizza ook eens met deze smaakmakers:

  • olijven
  • kappertjes
  • pepertjes
  • verse kruiden (basilicum, salie of oregano)
  • ananas
  • truffel (of truffeltapenade)
  • pesto
  • pijnboompitjes
  • rucola

Kaas

Een goede kaas kan simpelweg niet ontbreken op je pizza. Probeer eens deze kazen:

  • mozzarella (de beste smeltkaas!)
  • Parmezaanse kaas
  • gorgonzola
  • geitenkaas
  • feta
  • Hollandse kaas (geraspt)

Je hebt natuurlijk geen zin om uren te wachten tot je kaas eindelijk gesmolten is. Het is dus belangrijk dat je pizzarette goed heet wordt. Met deze pizzarette voor 4 personen werd onze kaas vaak in no time lekker smeuïg!

Tip: doe alle pizzarette ingrediënten in bakjes

Al je favoriete pizzarette ingrediënten in huis? Snijd je groenten, vlees of vis dan in kleine stukjes en doe ze allemaal in bakjes.

Dat is niet alleen praktisch voor op zo’n kleine pizza, maar die bakjes zien er ook heel gezellig uit én zijn makkelijker door te geven dan een grote plank vol toppings.

Wel zo fijn als je met z’n allen rondom die 8-persoons pizzarette zit!