3X DE BESTE IJSMACHINE (2023)

BESTE IJSMACHINE: 3 REVIEWS

Ben jij deze kerst verantwoordelijk voor het toetje? Of is het juist 30 graden buiten en heb je geen puf meer om naar de Italiaanse ijsboer te rijden? Maak dan je roomijs, softijs of sorbetijs gewoon zelf met een ijsmaker. Makkelijk en snel. Check nu onze reviews en ontdek de beste ijsmachine!

domo ijsmachine

DOMO DO2309I IJsmachine

1 liter| Plug & play | Los koelelement

De DOMO DO2309I is een lekker instapmodelletje. Goedkoop, maar doet wel gewoon wat ‘ie moet doen: ijs maken. Houd er wel rekening mee dat de machine soms een beetje lawaai maakt en dat het ijs langer nodig heeft om hard te worden dan staat aangegeven.

Pluspunten

Minpunten

krups beste ijsmachine

Krups Perfect Mix 9000 IJsmaker

1,6 liter| Met timer | Los koelelement

Dankzij de extra grote ijskom kun je met de Krups Perfect Mix 9000 heel eenvoudig ijs maken voor de hele familie. Het apparaat heeft namelijk een handige timer met piepje als je ijs klaar is. Je hoeft dus alleen maar op de knop te drukken. Maak van te voren wel even ruimte in je vriezer, want dan heb je in een max. 45 minuten al heerlijk ijs!

Pluspunten

Minpunten

primo ijsmaker

PRIMO PR40IM IJsmachine

1,2 liter | 3 programma’s | Zelfvriezend

Ben je een echte ijsfanaat? Dan moet je de PRIMO PR40IM hebben. Deze ijsmaker is namelijk zelfvriezend, dus je hoeft de kom niet voor te koelen. Perfect voor zo’n last minute toetje. Bovendien kun je tijdens het draaien ook nog extra ingrediënten toevoegen om je ijs nog lekkerder te maken. Het enige apparaat voor als je snel en lekker zelfgemaakt ijs wilt eten.

Pluspunten

Minpunten

Hoe vind ik de beste ijsmachine?

Bij het kopen van een ijsmachine let je voornamelijk op de volgende factoren:

Liters

IJsmakers hebben vaak een kom met een bepaalde inhoud. En het is heel dan heel simpel: hoe groter de kom, hoe meer inhoud en hoe meer ijs je kunt maken.

Over het algemeen is groter wel aan te raden, dan kun je namelijk in één keer een grote portie maken. Handig als je gasten krijgt of gewoon om in te vriezen! 

Type koeling

Bij ijsmachines kun je kiezen tussen een koelelement of een compressor. Heb je een koelelement? Dan moet je die ruim van tevoren in de vriezer leggen om alvast te koelen. Deze machines zijn vaak wat goedkoper, maar je kunt dus niet spontaan wat ijs maken of meerdere smaken achter elkaar maken.

Aan de andere kant heb je de zelfvriezende ijsmachine met compressor. Deze apparaten koelen zelf. Daardoor kun je dus meteen aan de slag. Ook met meerdere smaken. Bovendien is je ijs vaak ook nog sneller klaar. Win-win!

Vulopening

Check ook of je ijsmaker een vulopening heeft. Dat maakt het namelijk makkelijker om mee te werken. Of eigenlijk, je knoeit er minder mee. Daarnaast kun je dan tijdens het draaien nog wat extra ingrediënten toevoegen. Denk aan nootjes, fruit of wat chocoladestukjes als je straciatella ijs wilt maken!

F.A.Q.

De meest gestelde vragen over ijsmachines

Een ijsmachine is een apparaat waarmee je zelf roomijs, sorbetijs en yoghurtijs kunt maken. De machine koelt en mengt het ijs tegelijekrtijd, waardoor er geen ijskristallen ontstaan en je dus lekker zacht en romig ijs krijgt.

Een ijsmaker beschikt over een grote, gekoelde kom. Daar doe je het ijsmengsel in. Vervolgens vriest je mengsel vast aan de rand waarna de draaier het er bijna direct weer afschraapt. Op die manier blijven de ijskristallen klein en krijg je lekker romig ijs.

Dat ligt aan het aan het soort ijs en het koelelement. IJsmakers met een losse kom doen er meestal wel een uur over om roomijs te maken. Heb je een zelfvriendeze ijsmachine? Dan gaat het vaak sneller. Meestal heb je dan in ongeveer een half uur al roomijs. Softijs gaat nog sneller. Hard ijs moet je daarna nog een paar uur in de vriezer zetten.