7X GROENTEN VOOR OP DE STEENGRILL

groenten voor op de steengrill

Denk je aan steengrillen, dan denk je waarschijnlijk aan vlees. Aan kip, biefstuk of een stukje varkenshaas. Logisch. Wij ook. Maar soms wil je ook even iets anders. Wat groenten. Gewoon voor tussendoor of voor erbij. Daarom vandaag: 7x groenten voor op de steengrill!

1. Uien

By far de meest populaire groente voor op de steengrill. Tijdens het grillen worden de uien namelijk lekker zoet en dat past perfect bij (kruidige) stukjes vlees. 

2. Paprika

Ook paprika’s gaan lekker op de plaat. Ook deze worden een beetje zoetig, maar ze blijven ondertussen ook een lekker fris tintje houden. Lekker in combinatie met uien.

3. Courgette

Een beetje groen op je bord? Grill dan eens een paar plakjes courgette! Maar dep ze wel eerst even goed droog en bestrooi daarna met zout en peper. Zo behouden ze beter hun bite.

4. Champignons

Echte klassiekers bij het gourmetten of steengrillen. En niet zonder reden, want als je ze nog even doorbakt als ze al hun vocht zijn verloren, dan krijgen ze een heerlijke umami smaak. Probeer het maar eens!

5. Broccoli

Misschien niet wat je verwacht van deze groene stronken, maar ook broccoli kun je uitstekend grillen. Krijgen ze een hele andere smaak van. Zorg wel voor kleine roosjes, want die zijn wat sneller gaar.

Bonus: Gebruik je een raclette? Dip je gegrilde broccoli dan in de kaas. Winner!

6. Tomaten

Ook tomaten doen het goed als groenten op de steengrill. Zeker vleestomaten (what’s in a name, right?). Die blijven namelijk lekker stevig. Heerlijk bij entrecote!

7. Groene asperges

Toegegeven: je moet er van houden. Maar als je van asperges houdt, dan moet je zeker eens wat groene asperges op je steengrill gooien. Lekker met tomaat en rode ui!

Vergeet de saus niet!

Zout en peper zijn een must wat ons betreft, maar een kleine extra smaakmaker tilt die groenten van de steengrill nog nét even naar een hoger niveau.

Zo gaan paprika’s bijvoorbeeld heel goed samen met een dotje kruidenboter, worden courgettes nog lekkerder met een paar druppeltjes balsamico en geef je ook die broccoli extra smaak met een klein beetje sojasaus.