HOEVEEL VLEES PER PERSOON BIJ GOURMETTEN?

hoeveel vlees per persoon bij gourmetten

Mag jij dit jaar het eten met kerst organiseren? Dan is het natuurlijk makkelijk (en lekker!) om dat gourmetstel uit de kast te trekken. Hoef je alleen wat boodschappen te doen. Maar hoeveel vlees per persoon heb je eigenlijk nodig bij gourmetten?

Hiermee zit je altijd goed

Gemiddeld zit je met 300 tot 400 gram vlees per persoon helemaal gebakken (pun intended). Samen met wat broodjes, salades en groenten is dat ruim voldoende voor een goede maaltijd!

Maak een lijstje!

Hoeveel vlees je voor gourmetten precies moet inslaan, is ook afhankelijk van je gezelschap. Van de mensen die aan tafel zitten.

Komen er bijvoorbeeld veel grote eters? Vleesliefhebbers? Of eten er ook kleine kinderen mee?

Dat heeft allemaal invloed op de hoeveelheid vlees die je nodig hebt. Je kunt hierbij het volgende aanhouden:

  • Gemiddelde eters: 300-400 gram vlees
  • Grote eters & vleesliefhebbers: 500 gram vlees
  • (Kleine) kinderen: 200-300 gram vlees

Maak dus vooral een lijstje met wie er allemaal komen, pak je rekenmachine erbij en bereken precies hoeveel gourmetschotels je moet kopen!

Tip: check de dieetwensen van je gasten

Niet iedereen eet evenveel vlees. Of vis. Soms zelfs helemaal niet (did someone say vegan gourmetten?).

Het zou dan zonde zijn als die nieuwe vlam van je broer vegetarisch blijkt en jij net wat meer hebt gespendeerd aan extra luxe biefstukpuntjes. 

Check daarom ook even de dieetwensen van je gasten. Het kan geen kwaad om bijvoorbeeld even te inventariseren wie er allemaal vegetarisch of veel groenten eten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!